Mandarić: Zrinjski je maksimalno spreman!

Rukometaš Zrinjskog pred duel s Bosnom

Mandarić: Zrinjski je maksimalno spreman!

M. Šljivak

Nakon desetodnevne pauze, ovog vikenda se utakmicama 21. kola nastavlja rukometna Premijer liga BiH. 

Neizvjesna borba će se voditi za treće mjesto, za koje su trenutno najozbiljniji kandidati HMRK Zrinjski, RK Derventa, te RK Konjuh Živinice. 

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u borbi za opstanak gdje će se do kraja nekoliko ekipa boriti za mjesto u društvu najboljih.

Derbi ovog kola igra se u subotu od 20 sati u Mostaru, a sastaju se HMRK Zrinjski Mostar i RK Bosna Sarajevo. Osim ovog susreta, ove dvije ekipe će se sastati i u srijedu, opet u Mostaru, u okviru Kupa BiH, nakon što je Bosna u prvom susretu u Sarajevu slavila s 26:21.

Dobra vijest za Mostarce sigurno je povratak kapitena Bernarda Mandarića, čiji je doprinos nedostajao u posljednje četiri utakmice Zrinjskog, između ostalog i Kup utakmice protiv Bosne. "Nije me bilo četiri utakmice, tri ligaške i jedna Kup utakmica protiv Bosne. Oporavak teče izvrsno. Nakon dvije sedmice terapija, krenuo sam sa kondicijskim trenerom Borisom Kajanom raditi na oporavku i na fizičkoj spremi. Žestoko smo radili, tako da sam ova dva posljednja treninga u dvorani s ekipom odradio bez problema. Malo sam osjetio Ahilovu tetivu, što je sasvim normalno, ali mislim da će s još 2-3 terapije pored treninga sve biti u redu i da ću u potpunosti biti spreman za dvomeč s Bosnom", izjavio je Mandarić.

Povrede vuče već duže vrijeme i na većini utakmica je morao stisnuti zube i igrati pod bolovima.

"Što se tiče povreda, radi se o dvije koje praktički vučem još od ljetnih priprema, dakle nešto više od sedam mjeseci. Radi se o povredi Ahilove tetive koja je bila u jako lošem stanju. Prema mišljenjima stručnjaka, čak sam igrao s napuknutom tetivom. Druga povreda je ona trbušnog zida koja je već duže vremena za operacije, ali sada smo s posebnim vježbama uspjeli stisnuti i ojačati mišiće. Ipak, kako bi dugoročno sve bilo u najboljem redu, nakon završetka sezone planirana je operacija", rekao je Mandarić.

Derbi meč između Zrinjskog i Bosne na rasporedu je u subotu od 20 sati.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti