Kovačević: Uspješna sezona je iza naše ekipe, ovaj trenutak smo čekali pet godina
FOTO: ŽRK Leotar

Rukometašice Leotara ponovo u PLBiH

Kovačević: Uspješna sezona je iza naše ekipe, ovaj trenutak smo čekali pet godina

H. Zilić

ŽRK Leotar Trebinje od naredne sezone će igrati u Premijer ligi BiH.

Trebinjke su zauzele drugo mjesto u Prvoj ligi RS, ali zbog odustajanja ekipe Dubice, na samom jugu naše zemlje će se ponovo igrati PLBiH za rukometašice.

Trebinjke su sa miksom mladosti i iskustva napravile fin roster, koji bi u novoj sezoni mogao biti nezgodan protivnik za većinu ekipa.

Jedna od bitnijih igračica u timu je i 18-godišnja Marija Kovačević, koja lagano izrasta u bitnu golgetersku kariku Leotara. Marija ima prosjek od osam golova po utakmici, a na meču završnice Kupa RS protiv premijerligaša Mire, zabila je deset golova.

U razgovoru za SportSport.ba, ova mlada rukometašica govorila je o minuloj sezoni, ali i očekivanjima u nastavku.

"Treba istaći da je naš cilj bio ulazak u Premijer ligu što smo mi i ostvarili tako da mogu reći, da je iza nas uspješna sezona. Na titulu premijerligaša smo čekali punih pet godina, tako da sam ja lično jako zadovoljna kao i moj tim. Treba također istaći da smo dospjeli i do polufinala Kupa RS što je za nas kao jako mladu ekipu veliki uspjeh", rekla je Marija na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

Ekipa Leotara se vraća u PLBiH, ali s pravom se postavlja i pitanje koliko ova ekipa može u društvu najboljih, odnosno koji su dometi ovog tima. Mlada rukometašica je imala realne poglede.

"Trebamo biti realni i pod ovakvim okolnostima ne možemo očekivati nešto veliko. Naš cilj je prije svega opstanak i ako to uspijemo, mislim da možemo biti zadovoljni jer smo jedna mlada i perspektivna ekipa pred kojom je budućnost."

Biti jedan od lidera sa tek punih 18 godina je velika stvar za mnoge igrače i mlada Trebinjka ima tu čast.

"Iskreno, u nekim situacijama je pritisak i to prije svega kada se lomi utakmica. Mada, u tom slučaju pokušavam ostati smirena jer stres ni panika neće pomoći ni meni ni timu niti će dobiti utakmicu."

Mladi sportisti imaju ciljeve, a Marija Kovačević je postavila svoje.

"Najveći motiv u mojoj karijeri jeste napredak. Plan mi je zaigrati u nekim od najjačih timova Evrope. Naravno, ovaj cilj nije neosnovan jer prije svega od sebe očekujem veliko zalaganje, a sa tim dolaze i uspjesi."

Marija iza sebe ima već nekoliko seniorskih sezona, a za kraj smo je upitali da li neki momenat iz karijere posebno pamti?

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Bilo je dosta značajnih momenata na terenu za mene pa se ne bih usudila izdvojiti neki ali mislim da svaki izlazak na teren nosi svoje čari bez obzira na to koja ekipa stoji ispred mene."

Rukometašice Leotara novu sezonu Premijer lige BiH trebale bi otvoriti 18./19. septembra domaćom utakmicom protiv ekipe Ilidže koja je također povratnik u društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi