Najavljivao titulu, pa nakon sedam kola dobio otkaz

Markota bivši u Slobodi

Najavljivao titulu, pa nakon sedam kola dobio otkaz

Esmer Oštraković

Prije početka sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, najveći favoriti za osvajanje titule bili su rukometaši Slobode.

Tadašnji trener ove ekipe doveo je sjajna pojačanja, te je na sve strane najavljivao da će Sloboda na kraju sezone sasvim sigurno biti prvak Bosne i Hercegovine.

To ubjeđenje za Markotu trajalo je sedam kola jer je upravo nakon sedme utakmice ove sezone Markota smijenjen sa mjesta trenera Slobode.

Ekipa Slobode se nakon sedam odigranih utakmica nalazi samo jedan bod iznad zone ispadanja, jer ove sezone ligu napušta pet ekipa.

Kada je riječ o prvom mjestu o kojem je tako dugo govorio sada već bivši trener Slobode, tim iz Tuzle ima sedam bodova zaostatka za vodećim Izviđačem.

Markota je u Tuzlu stigao krajem oktobra prošle godine kao zamjena za Zorana Kastratovića koji je tada podnio ostavku na mjestu trener Slobode.

Tako je serija loših rezultata presudila Markoti, te je na kraju dogovoren raskid saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Kada je riječ o novom treneru, još uvijek nije poznato ko će biti novi trener tima iz Tuzle, ali jasno je da će na raspolaganju imati jako kvalitetan tim.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Slobodu ovog vikenda očekuje nastup u evropskom takmičenju, a radi se o drugom pretkolu EHF Evropa kupa.

Snage će Tuzlaci odmjeriti sa ekipom Olympiacosa iz Grčke, a utakmica se igra u nedelju sa početkom od 19:30 minuta u Grčkoj.

Top Komentari

imeiime
Tako je volusina sa kockastom glavusom najavljivao u FK Sarajevu pa nakon sedam kola smo se borili za opstanak.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi