Markota ostaje trener Slobode

Produžena saradnja

Markota ostaje trener Slobode

H. Zilić

RK Sloboda Tuzla produžio je saradnju sa hrvatskim stručnjakom Sinišom Markotom.

Ovu informaciju tim iz Mejdana ozvaničio je putem društvenih mreža.

"Otkako je Markota stigao u klub, ekipa se preporodila. Sloboda se trenutno nalazi na 2. poziciji ligaške tablice sa ukupno osvojenih 27 bodova, a podsjećamo da smo ostvarili plasman na završni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine.

- Vrlo brzo sam pronašao zajednički jezik sa upravom Slobode. Ciljevi nam se podudaraju. Moj cilj, a i cilj kluba je da se slijedeće sezone napadne titula. To je prioritet i jedan od razloga zašto sam produžio saradnju sa Slobodom. Klub je finansijski stabilan, uredan i sve funkcioniše kako treba. U Slobodi i Tuzli se osjećam ugodno, a i zadovoljan sam sa svima u klubu, kao i ljudi iz kluba samnom i to je razlog zašto sam produžio ugovor na još jednu sezonu, rekao je Markota.

Održavanjem kontinuiteta na poziciji trenera, klub nastoji obezbijediti sve potrebne preduslove za stabilan razvoj i ostvarenje ciljeva, a glavni cilj za narednu sezonu je titula prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Markota je od novembra 2021. godine na poziciji trenera RK Sloboda i u proteklih 15 utakmica, koliko je vodio Slobodu, ostvario je učinak od deset pobjeda, tri remija i dva poraza", stoji u saopštenju RK Sloboda.

📣Rukometni klub Sloboda produžio je saradnju sa hrvatskim stručnjakom Sinišom Markotom❗ 🔥Otkako je Markota stigao u...

Posted by RK Sloboda on Tuesday, April 5, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi