Medić: Moramo se maksimalno mobilizirati da bi rezultat bio dobar

Trener Zrinjskog pred meč

Medić: Moramo se maksimalno mobilizirati da bi rezultat bio dobar

Danas je u prostorijama HMRK Zrinjski Mostar održana press konferencija uoči utakmice X. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između HMRK Zrinjski i RK Bosna Centrotrans Visoko koja će se održati u subotu od 17:30 u dvorani na Bijelom Brijegu.

Medijima su se obratili trener Zdravko Medić i novopečeni juniorski reprezentativac Hrvatske, Filip Vistorop.

Zrinjski u ovaj susret ulazi nakon šest uzastopnih pobjeda, a posebno je odjeknula ona u subotu protiv Izviđača u Ljubuškom:

"Na toj smo utakmici imali svoj dan. Uoči hercegovačkog derbija smo imali seriju nešto lakših protivnika što smo iskoristili za podizanje samopouzdanja tako da je ta utakmica došla u pravom trenutku. Cijeli tjedan smo naporno trenirali i na igračima se vidjelo da vjeruju i da mogu pobijediti protivnika. Pokazali smo kvalitetu koju imamo", izjavio je Zdravko Medić.

"U Ljubuškom nismo ušli s grčem u utakmicu. Bila je to odlična reakcija cijele ekipe i mislim da je presudila veća želja i motiviranost. Njihovi vratari nisu imali svoj dan za razliku od našeg i na kraju je to izgledalo uvjerljivo", dodao je Filip Vistorop.

U subotu Plemiće očekuje nova domaća utakmica i derbi protiv visočke Bosne s kojom su odigrali i jedan prijateljski susret u jeku sezone:

"S Bosnom smo igrali jednu prijateljsku utakmicu, ali takve utakmice nikada ne otkrivaju pravi omjer snaga. Nedostajalo je nekoliko igrača s obje strane. Mi tu utakmicu jesmo pobijedili, ali to nije nikakvo mjerilo u odnosu na prvenstvenu utakmicu koja nas očekuje i gdje se igra za tri boda. Bosna je dobra ekipa koja je odlično posložena i ima sređenu situaciju u klubu. Dobro treniraju, imaju dobrog trenera i sve utakmice koje su izgubili, izgubili su na knap. Moramo se maksimalno mobilizirati, od discipline i angažmana pa sve do odgovornosti da bi rezultat bio onakav kakav želimo", kazao je Medić.

"Potrudit ćemo se nastaviti naš niz i protiv visočke Bosne, što sigurno neće biti lako. Moramo dati sve od sebe da uzmemo puni plijen", naveo je Vistorop te pozvao navijače: "Navijači su naš vjetar u leđa i očekujemo da će dvorana biti ispunjena do kraja. Oni su naš glavni motiv da odigramo kvalitetnu utakmicu."

Trener Medić je za kraj najavio ambicije Zrinjskog do kraja polusezone:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Naša ambicija je biti među prve četiri ekipe. Ako nas isprati sreća sto se tiče ozljeda, siguran sam da taj naš cilj može biti ostvaren. Za nešto više se trebaju poklopiti i neke druge stvari, ali ako se pruži prilika za nešto više, iskoristit ćemo je. Bilo da se radi o europskom iskoraku, obrani Kupa BiH ili da se upetljamo u sam vrh Premijer lige BiH. Ništa nije nemoguće."

Utakmica HMRK Zrinjski - RK Bosna Centrotrans Visoko na rasporedu je u subotu od 17:30 u dvorani na Bijelom Brijegu. Cijena ulaznice iznosi 3 KM.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi