Metalurg slavio, Tarabochia brojao do osam

Kvalifikacije za Evropa ligu

Metalurg slavio, Tarabochia brojao do osam

A. Beganović

U okviru 2. kola kvalifikacija za Evropa ligu sinoć suu Skoplju meč odigrali Metalurg i Kriens-Luzern, a prednost od dva gola uoči revanša stekao je makedonski klub.

Metalurg je slavio rezultatom 26:24, a fenomenalnu partiju u dresu makedonske ekipe pružio je i bh. reprezentatiovac Marko Tarabochia.

Tarabochia je iz devet pokušaja postigao osam pogodak i sa Zlatkom Horvatom, koji je također postigao 8 pogodaka, bio je najbolji strijelac svog kluba.

Po tri su dodali Branko Kankaras i Martin Serafimov, dok su kod Kriensa najučinkovitiji bili Jernej Papež sa šest, te Levin Wanner sa pet pogodaka.

Revanš susret na rasporedu je 29. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi