Mijatović: Dugo smo se spremali za ove utakmice

Borac u finalu Kupa

Mijatović: Dugo smo se spremali za ove utakmice

E. Škorić

Borac će večeras protiv Bosne iz Visokog tražiti novi trofej Kupa BiH.

Banjalučani su jučer u polufinalu pobijedili Zrinjski, dok je Bosna bila bolja od Konjuha i očekuje nas sasvim sigurno dobro finale.

"Dugo smo se spremali za tu utakmicu. Mnogo nam je ovo značilo. S ekipom Zrinjskog smo već igrali dvije utakmice i znali smo da se možemo nositi, ali smo za svaki slučaj od početka igrali agresivno i što je bolje moguće, što nam se na kraju i isplatilo", rekao je Mijatović za SportSport.ba, pa je dodao kakoje golman Bojan Ljubišić bio važan faktor u timu Borca.

"Ljubišić je bio bitan faktor u našoj igri, posebno u ključnim momentima, kada je imao važne intervencije, što je naravno dosta podiglo ekipu. Lakše je i nama igrati kada iza sebe imamo nekoga ko će ispraviti naše eventualne greške".

Večeras protiv Bosne Visoko. Kvalitetan i težak rival ispred Borca?

"Naravno da jeste. Imali smo tamo u Visokom posljednju utakmicu protiv njih, gdje smo od minus devet došli do pobjede. Sve se može kada se borite i kada imate veliku želju. Bosna je dobra ekipa, znamo svi da je to tako i zatgo ćemo od početka ići na pobjedu".

Osvoji li Borac Kup, možemo li reći da je sezona uspješna?

"Mislim da možemo, mada smo stvarno imali dosta problema, ali sada je to sve iza nas i okrećemo se prvo ovom finalu, pa onda narednoj sezoni", zaključio je Mijatović u razgovoruza SportSport.ba.

Finale Borca i Bosne počinje u 17 sati, a igra se u Boriku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi