Mikić: Pobjedom pobjeći Gračanici
Foto: RK Borac

Derbi u Banjaluci

Mikić: Pobjedom pobjeći Gračanici

Osmo kolo Premijer lige BiH za rukometaše donijet će derbi Borca i Gračanice.

Eventualnim trijumfom Borac bi se dodatno odlijepio na vrhu tabele, međutim u taboru banjalučkog tima svjesni su s kakvim timom igraju i da se ishod neće znati do kraja.

Potvrdio je to na konferenciji za medije i trener Mirko Mikić.

"Cilj nam je, naravno, pobjeda kojom bismo se odvojili na tabeli jer je ovo derbi protiv direktnog rivala. Ovo je najteža utakmica od Olympiakosa. O Gračanici ne treba trošiti riječi, vodi ih ozbiljan trener koji insistira na detaljima, a uz to nemaju ni puno tehničkih grešaka. Bit će neizvjesno do samog kraja, uvjeren sam u to, ali nisam uplašen. Nadam se najboljem", poručio je Mikić.

Sa Mikićem se složio i srednji bek Borca Milan Dakić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Bit će ovo pravi derbi, ostali su nam dužni jer su nas prošle sezone pobijedili u Boriku. O njima manje-više znamo sve, opasni su sa svih pozicija i morat ćemo dobro da se potrudimo kako bismo na kraju slavili i pokazali zašto smo lideri", kazao je, između ostalog, Dakić.

Borac na tabeli trenutno ima tri boda više u odnosu na Gračanicu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi