Selektor Smajlagić nakon više od 30 godina se vraća u Borac, Marko Mikić preuzima Slobodu

Kao grom iz vedra neba

Selektor Smajlagić nakon više od 30 godina se vraća u Borac, Marko Mikić preuzima Slobodu

E. Oštraković

Veoma zanimljivi trenerski transferi trebali bi ubrzo biti ozvaničeni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i to u ekipama RK Sloboda i RK Borac.

Naime, Marko Mikić je navodno sve dogovorio sa upravom Slobode iz Tuzle, te će naredne sezone napasti titulu sa ovom ekipom.

Doskorašnji trener Borca poznat je kao jako dobar stručnjak, te nije čudo da se uprava Slobode odlučila baš za njega.

Sa druge strane navodno je poznat i njegov nasljednik na klupi Borca, a to će biti trenutni selektor Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić.

Tako bi Smajlagić i Borac u narednih nekoliko dana trebali potpisati ugovor, te će tada saradnja biti i ozvaničena.

Ovo će biti povratak Smajlagića u njegov rodni grad nakon više od 30 godina, a upravo u Borcu je počeo svoju rukometnu karijeru.

Ekipa Borca proteklu sezonu završila je na desetom mjestu, što je naravno veliko razočarenje za sve ljubitelje rukometa u ovom gradu.

Kada je riječ o igračkom kadru Borac su do sada napustili Luka Perić koji je otišo u Celje, Berin Brkić koji karijeru nastavlja u Ohridu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zanimljvio je da svu dva rukometaša prešla upravo u Slobodu, te će naredne sezone raditi sa Mikićem, a to su Luka Knežević i Marko Lukić.

Mikić je sa Borcem osvojio dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine i to 2020. i 2022. godine, te jednu titulu Kupa BiH 2021. godine.

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
Ovaj izdajnik bi prodao sebe svakom za šaku maraka. Prvo Hrvatima 1992, sad ovim Banjalučkim četnicima čiji navijači pjevaju kako bi klali.
0 1
ksenofobija
Nije MARKO nego MIRKO :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi