Reprezentativac Srbije dvojicu igrača poslao u bolnicu, jednog nokautirao nogom u glavu

Sve se desilo prilikom intervencija

Reprezentativac Srbije dvojicu igrača poslao u bolnicu, jednog nokautirao nogom u glavu

Esmer Oštraković

Sinoć su odigrane revanš utakmice četvrtfinala rukometne Evropske lige, a najviše pažmje privukla je utakmica između Fuchse Berlina i Kadetten Schaffhausena.

Ekipa iz glavnog grada Njemačke uspjela je nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, a tada su poraženi sa četiri razlike.

U uzvartu je Fuchse Berlin ostvario pobjedu od šest razlike na svom terenu, a konačan rezultat utakmice bio je 30:24.

Utakmicu su obilježile dvije teške povrede rukometača Kadettena, a obojica su završila u bolnici što se zaista jako rijetko viđa.

Zanimljivo je i to da je obje povrede skrivio domaći golman, reprezentativac Srbije, Dejan Milosavljev.

On se prvo u nekontrolisanom padu nakon sudara sa svojih 135 kilograma srušio na Lukasa Herburgera, te ga je poslao u bolnicu.

Oglasi

Nekoliko minuta nakon toga nogom je srušio Zorana Markovića koji je iz kontranapada uskočio duboko u prostor Milosavljeva.

Pri tom je Marković jako nezgodno pao, te je ostao nepomično ležati, a scene su bile zaista jezive za gledati u tim trenucima.

Upravo zbog toga je Milosavljev dobio direktan crveni karton, a prilikom "intervencije" je povrijedio stopalo.

"Ovo nisam nikada doživio. Čak dva igrača su poslije utakmice završila u bolnici", izjavio je sportski direktor Kaddettena, David Graubner.

Oba igrača su nakon pregleda bila dobro i otputovala su sa ekipom nazad u Švicarsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi