Mimić: Uz podršku navijača i pune tribine do nove pobjede
Desni bek trenutno lidera Premijer lige vjeruje da će njegov tim slaviti protiv Lokomotive

Rukometaši Bosne dočekuju Lokomotivu

Mimić: Uz podršku navijača i pune tribine do nove pobjede

D. Kurbegović

Pobjedom u Vogošći u zaostalom meču 9. kola sa 30:27, rukometaši visočke Bosne su se vratili na prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH. 

O posljednjoj utakmici i velikoj pobjedi nešto više kazao je i desni bek Mirza Mimić, koji je uvjeren u narednu pobjedu protiv ekipe Lokomotive.

“Bio je to odličan meč. Na kraju smo sasvim zasluženo slavili i našoj pobjedi nema prigovora. Naravno, veoma smo zahvalni našim navijačima, koji su bili naš osmi igrač od početka do kraja meča. Iako se u nekim trenucima činilo da bi Vogošća mogla okrenuti tok meča u svoju korist, mi smo ostali hladne glave i vjerovali smo u sebe, te došli do novih bodova”, kaže Mimić.

U narednom kolu Bosna u Visokom dočekuje ekipu Lokomotive.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Utakmicu s Vogošćom moramo ostaviti iza sebe, to je samo jedan meč u nizu i pišu se tri boda. Na redu je Lokomotiva, a pošto igramo na domaćem terenu preuzimamo ulogu favorita i to nije sporno. Naravno, mora postojati doza opreza, jer je Lokomotiva svoje dvije posljednje gostujuće utakmice protiv Maglaja i Leotara, jasno je da ekipa kvaliteta. Posljednji domaći poraz od Borca ne mora ništa da znači i sigurno da će doći motivisani, no očekujem veliku podršku navijača i želimo da proslavimo još jednu pobjedu i da uživamo u ovom trenutku”, rekao je Mimić.

Utakmica između Bosne i Lokomotive igra se sutra (subota) u 18 sati u KSC Mladost u Visokom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije