Panić raspucan u trijumfu Montpelliera

Protiv Istresa

Panić raspucan u trijumfu Montpelliera

H. Zilić

U 22. kolu francuske rukometne Starligue, Montpellier je savladao Istres sa 35:32.

Vidjeli smo veoma uzbudljivu utakmicu gdje se većinom igralo gol za gol, a Montpellier utakmicu lomi sredinom drugog poluvremena kada prave seriju 3:0, stižu na četiri gola prednosti i tu prednost održavaju do kraja.

Fenomenalnu partiju u pobjedničkom timu odigrao je naš Marko Panić koji je postigao pet golova iz šest pokušaja. Yanis Lenne je bio najefikansiji u redovima Montpelliera sa sedam postignutih golova. Šego i Bolzinger su na golu zajedno skupili deset intervencija.

U timu Istresa prvo ime bio je Andrea Guillaume sa osam golova, a golmanski tandem Bonnat i Gaudin zajedno su skupili devet uspješnih intervencija.

Nakon 22 odigrana kola Montepellier je četvrtoplasirani sa 29 osvojenih bodova, dok je Istres ostao na 15. poziciji u opasnoj zoni sa osam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti