Slovenac u posljednji čas odlučio da pravi društvo bh. reprezentativcu

Stiže u francuski šampionat

Slovenac u posljednji čas odlučio da pravi društvo bh. reprezentativcu

H. Zilić

Zanimljiv transfer mogao bi se desiti posljednji čas na rukometnoj pijaci. 

Slovenski reprezentativac Staš Skube sve je skoro dogovorio sa Vive Kielceom, ali čini se da je došlo do preokreta i odlučio je da karijeru nastavi u Montpelllieru, prema pisanjima francuskih medija.

Tako će se Skube navjerovatnije pridružiti bh. reprezenativcu Marku Paniću, a njegov brat Sebastian Skube također igra u Grancuskoj za ekipu Chamberya.

Skube je karijeru počeo 2006. godine u Trimu iz Trebnja, 2013. godine prelazi u Gorenje. U Velenju je proveo tri godine nakon čega odlazi u mađarski Pick Szeged. Iz Szegeda je 2018. godine stigao u Vardar gdje je proveo dvije sezone, a nakon što se Vardar suočio sa finansijskim problemima Skube je 2020. godine preselio u Brest.

Navedeno dovoljno govori da pomenuti rukometaš bez sumnje ima veliko iskustvo igranja u najjačim utakmicama na evropskoj sceni i da bi bio od velike pomoći timu Montpelliera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi