Kakva je sudbina MRK Iskra: Šahman se povukao, Bugojanci ostali i bez trenera, navijači iznenađeni

'Puklo' u Upravi kluba, ali odgovorni i dalje šute

Kakva je sudbina MRK Iskra: Šahman se povukao, Bugojanci ostali i bez trenera, navijači iznenađeni

S. Mlaćo
Veliki potres zadesio je MRK Iskra Bugojno, jednog od tri premijerligaša kojeg posjeduje ovaj nekadašnji grad sporta.

Naime, Upravni odbor kluba je napustio Asim Šahman, koji je godinama bio jedna od glavnih 'karika' u klubu i čijim je povratkom u Bugojno ovaj klub izborio plasman u Premijer ligu.

Danima se u Bugojnu špekulisalo da Šahman diže 'sidro', te da su nastali veliki problemi, a sada je sve i zvanično. Isti putem krenuo je i njegov sin Amir, te su Bugojanci ostali i bez glavnog trenera.

Promjena će biti i ostatku stručnog štaba, te Iskru sada očekuje uzbudljiva zimska pauza.

Iz MRK Iskra nisu se oglašavali, kratko su tek kazali da će danas ili sutra obavijestiti svoje navijače, koji svakako zaslužuje odgovore.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Šahman nam je kratko potvrdio da nakon sinoćnje sjednice Upravnog odbora i zvanično napušta kluba, te da će ostati u rukometu, ali ne pri MRK Iskra.

Navodno će ovaj rođeni Maglajlija koji je dugo radio u Kataru pokrenuti Akademiju rukometa u Bugojnu, te tako vjerovatno i 'zadati' probleme svom sada već bivšem klubu.

U klubu će ostati predsjednik Ejub Zukić, a očekuje se uskoro i imenovanje novog trenera. Nezvanično informacije kažu da bi to mogao biti Aleksandar Saša Radosavljević koji je radio u MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, velikom rivalu bugojanskog kluba.

Radosavljević je bio i trener u reprezentaciji BiH, no nakon velike krize rezultata napustio je Slogu, koja je zatim i ispala iz Premijer lige, te sada bitke vodi u nižem rangu.

Očekuje se i reakcija navijača Iskra koji su bili velika snaga kluba u proteklom periodu. Poznato je da je stariji Šahman uživao kod njih veliko poštovanje, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će reagovati na njegov odlazak.

Oglasi

Pojedini su mišljenja da će odlazak Šahmana značiti bolan udarac za Iskru te vjerovatno put u niži rang i kraj jedne prelijepe sportske priče, dok oni drugi smatraju da je itekako potrebna 'svježa krv' i da se klub mora okrenuti nekim novim snagama i u drugom dijelu sezone izboriti opstanak u Premijer ligi.

Najveći problem su naravno finansije, a klub se svakako kvalitetnije mora organizovati i na drugim poljima. Posebno se to odnosi na marketing, saradnju sa medijima, navijačima, te činiti sve kako bi što više navijača podržavalo tim, posebno u domaćim utakmicama u sjajno uređenoj dvorani KSC-a gdje su gotovo svi rivali imali samo riječi hvale za uslove te atmosferu.

Bugojanci su prvi dio sezone okončali na 11. mjestu sa 13 osvojenih bodova, a uoči sezone je najavljeno da će Premijer ligu ove sezone napustiti pet klubova. S obzirom da u bh. rukometu nema pravila, neće biti iznenađenje ako se situacija i promijeni pa broj bude manji.

Opis nije dostupan.

Iskra je u 15 utakmica upisala šest pobjeda, jedan remi te čak osam poraza. Rukometaši iz Bugojna posebno su zakazali na gostovanjima gdje su vrlo često i putovali sa 'bijelom zastavom'.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod RK Maglaj, šestoplasirane momčadi na tabeli.

U kojem sastavu, odnosno sa kojim snagama na parketu i u rukovodstvu, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi