Amitović sretan u Slogi: Čast mi je što igram pred najboljom publikom u BiH

Bio je junak u pobjedi nad Gračanicom sinoć

Amitović sretan u Slogi: Čast mi je što igram pred najboljom publikom u BiH

S. Mlaćo
Slavilo se sinoć u Gornjem Vakufu Uskoplju.

U sjajnom meču Sloga je nadigrala RK Gračanica 23:22 u infarkt završnici.

Gosti su bili pred pobjedom, no domaći su se uspjeli vratiti te na kraju doći do četvrte pobjede ove sezone. Sa sedam pogodaka najbolji kod Sloge bio je mladi Amar Amitović.

“Upisani su jako važni bodovi u utakmicu koju su presudile nijanse. Nije mala stvar dobiti ekipu koja pripada vrhu naše lige“, prve su riječi Amitovića.

Sloga je loše krenula u sezonu, no kako vrijeme odmiče u gradu rukometa su sve zadovoljniji.

“Sreća nas nije pogledala u jako bitnim utakmicama ranije. Mislim da sada sve napokon dolazi na naplatu i da mi kao ekipa itekako se budimo“.

Oglasi

Zadovoljan je u Slogi. Ističe da svaku utakmicu daje maksimum kako bi ekipa ostvarila što bolji uspjeh.

“Sve se posložilo idealno. Primljen sam u ekipu u kojoj vlada sjajno zajedništvo i sami rezultati dokazuju da smo i dalje ostali zajedno u teškim momentima. Hvala Bogu iza nas su“.

[facebook]https://www.facebook.com/mrkslogagvu/videos/1201435193594585[/facebook]

I sinoć su navijači bili velika snaga Sloge. Bodrili su svoje momke od prve do zadnje minute, te na kraju i bili prevaga u neizvjesnoj završnici.

“O navijačima i tome šta oni rade iz kolo u kolo šta god da kažem malo je. Čast mi je što igram pred najboljom publikom u BiH i mislim da živim dječiji san igrajući pred punim tribinama u jednom istinskom gradu rukometa“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Amar Amitović član MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi