U gradu rukometa večeras spektakl: Sloga i Iskra od 20 sati kreću po bodove u utakmici sezone!
FOTO: Flash team

Ulaznice su skoro rasprodane

U gradu rukometa večeras spektakl: Sloga i Iskra od 20 sati kreću po bodove u utakmici sezone!

S. Mlaćo
U Gornjem Vakufu Uskoplju večeras praznik rukometa.

Komšijski derbi u okviru Premijer lige odigrat će MRK Sloga i RK Iskra Bugojno.

Susret je prvo trebao biti odigran u petak, no Bugojanci nisu pristali, pa je pomjeren za subotu od 20 sati.

Očekuje se više od 2.000 navijača, a svoj dio ulaznica dobili su i gostujući i to besplatno.

Svi se nadaju da će sve proći u fer i korektnom ambijentu te da će atmosfera iz Gornjeg Vakufa po ko zna koji put obići našu zemlju, ali i region, što je bio slučaj i u ranijim derbijima ova dva tima.

Nije moglo proći bez 'prozivki' klubova, pa su se sinoć oglasili iz MRK Iskra.

Oglasi

"Upravni odbor MRK Iskra na svojoj redovnoj sjednici održanoj dana 01.04.2022.godine u 20:00 sati sastao se kako bi raspravljao o predstojećoj utakmici između MRK Sloga i MRK Iskra zakazanoj za dan 02.04.2022.godine u 20:00 sati a čiji termin je službeno potvrđen i najavljen rukometnom savezu i komesaru lige.

Došli smo u situaciju da MRK Iskra, predvođena upravnim odborom kluba nije dobilo niti jednu kartu za utakmicu iz razloga što smo uslovljeni i ucjenjeni promjenom termina utakmice iako po propozicijama imamo pravo na određeni broj karata, ovog puta smo uskraćeni za iste.

MRK Iskra i upravni odbor ogorčen je i ulaže protest MRK Sloga i rukometnom savezu jer ovo nije u skladu sa sportskim ponašanjem i dobrosusjedskim odnosima.

Napominjemo da smo u više navrata tražili karte i izrazili želju za preuzimanjem istih, međutim uvijek smo dobivali nejasne i ucjenjivačke odgovore.

Na sve ovo upravni odbor i MRK Iskra će znati odgovoriti u sportskom duhu.

Oglasi

Našim momcima želimo sportsku sreću i neka pobjedi bolja ekipa“, stoji u objavi Bugojanaca.

Brzo je stigao odgovor iz MRK Sloga, čiji su čelnici razočarani što iz Iskre nisu željeli da pristanu na promjenu satnice meča, a kao razlog naveli su da je danas prvi dan Ramazana, te da će svi postači odmah nakon iftara odmah morati put dvorane, a mnogi su najavili da će to učiniti pred ili dvoranom, sve kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto.

"Povodom sramotne i lažne objave UO MRK Iskra dužni smo na istu reagovati i demantovati je. Naime, MRK Sloga kako je i dogovoreno i najavljeno u policijskoj stanici gostima iz Bugojna je obezbjedila 158 karata u posebnom sektoru za gostujuće navijače. I ne samo to, naše komšije i prijatelji iz Bugojna tih 158 karti dobili su gratis, a dokaz ćete vidjeti sutra svi u popunjenom sektoru za gostujuće navijače. Pored toga sve prethodne dane naši prijatelji, poznanici iz Bugojna u mogućnosti su u redovnoj prodaji da kupe svoju ulaznicu, a isto tako će biti i tokom sutrašnjeg dana. Ova objava kao i odluka da UO MRK Iskra ne dozvoli pomjeranje utakmice 30 minuta, pored naših silnih molbi, dovoljno govori kakve odnose žele i kakvim se provokacijama služe. Pojedinci i njihove loše namjere neće pokvariti ovaj rukometni spektakl. A znamo da se ti pojedinci ne smiju od sramote ni pojaviti na ovoj utakmici.

Dragi prijatelji, simpatizeri rukometne igre iz Bugojna, dobro došli u Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nadamo se da ćete uspjeti ući na vrijeme, obzirom da UO MRK Iskra nije imao nikakvog sluha i nije bio spreman da ispoštuje bilo koji drugi termin koji bi svima nama odgovorao“, odgovor je iz MRK Sloga.

Kako su nam potvrdili organizatori, ulaznica je ostalo veoma malo i uskoro će 'planuti' i posljednji dio.

Domaćini najavljuju spektakl na tribinama od prve do zadnje minute uz gromoglasnu podršku, ali i gosti. Navijači Iskre u 19 sati kreću iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovaj meč bitan je za oba tima i radi pozicije na tabeli. Sloga i Iskra su u opasnoj zoni kada je ispadanje u pitanju, poraženi bi naredne sezone vrlo lako mogao igrati u nižem rangu.

Sretno rukometu u gradu rukometa!

Top Komentari

1601834469
U gradu rukometa??? Samo jedan je grad rukometa i Bih….
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi