Suze, teški uzdasi i vječna uspomena: U bh. dvorani sve je stalo u 36. minuti
FOTO: Husein Šljivo

Demirović nije zaboravljen, sjajna gesta njegove Sloge

Suze, teški uzdasi i vječna uspomena: U bh. dvorani sve je stalo u 36. minuti

Samir Mlaćo

Emotivno je jučer bilo u Gornjem Vakufu Uskoplju. Naime, u subotu je obilježena godišnjica od prerane smrti sekretara MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje Semira Demirovića.

Demirović je bio omiljen među rajom, uspješan sportski radnik i osoba koja je bila među najzaslužnijim što je Sloga uspjela izboriti Premijer rukometnu ligu i postati jedna od najpozitivnih priča bh. sporta u svakom smislu.

Uvijek je popularni Sema bio na raspolaganju svom gradu i svom klubu, ali i svim dobrim ljudima. Bodrio je uvijek i svoje FK Sarajevo, što mu Horde Zla nisu zaboravile, pa su podigli parolu na nedavnom meču Kupa BiH između Sloge i FK Sarajevo u Gornjem Vakufu, gradu koji je mnogo volio, a od njega nije tražio ništa.

Jučer je i MRK Sloga obilježio godinu dana od odlaska Demirovića na bolji svijet, a posebne emocije proradile su u 36. minuti kada je susret MRK Sloga i RK Kiseljak prekinut.

Demirović je preminuo u 36. godini, pa iz Sloge odabrali navedeni momenat da još jednom odaju počast Demiroviću i po ko zna koji put dokažu da nije zaboravljen.

Još od malih nogu, ja sam vjeran tebi Volim ovu Slogu, a kako i nebi. Cijeli život svoj, poklonio sam tebi Sve dok srce...

Posted by MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje on Sunday, October 15, 2023
Oglasi

"Još od malih nogu, ja sam vjeran tebi
Volim ovu Slogu, a kako i nebi.
Cijeli život svoj, poklonio sam tebi
Sve dok srce kuca, crveno - bijeli !

Na utakmici 4. Kola Prve Lige FBiH između MRK Sloga i RK Kiseljak, desio se prekid susreta u 36. minuti gdje su se navijači Sloge jednominutnim aplauzom prisjetili prerano preminulog sekretara kluba Demirović Semira
Čestitke momcima i treneru na još jednoj pobjedi, a našim gostima iz Kiseljaka se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri!

In memoriam - Semir Demirović Sema", stoji u objavi MRK Sloga.

Brojni navijači nisu mogli zadržati suze, a gromoglasan aplauz prolamao se dvoranom.

Oglasi

Demirović je bio zadužen i za atmosferu na komšijskom derbiju Sloge i bugojanske Iskre, a treba istaći da je i sam činio sve da navijači rivala iz Bugojna dobiju što više ulaznica, kako bi i atmosfera bila što bolja i korektnija.

Još od malih nogu, ja sam vjeran tebi Volim ovu Slogu, a kako i nebi. Cijeli život svoj, poklonio sam tebi Sve dok srce...

Posted by MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje on Sunday, October 15, 2023

Nisu to zaboravili u Bugojnu, pa su mu počast za vikend odali i navijači Iskre, popularni Vandali iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bez Demirovića mnoge stvari u Slogi i Gornjem Vakufu Uskoplju nikada neće biti iste. Najteže je njegovoj porodici, prijateljima, ali i oni koji su ga nešto slabije poznavali, imaju samo riječi hvale.

Ponosno kažu da će se truditi da na Demirovića ostane vječna uspomena. To je i zaslužio!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi