MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje u EHF Challenge Cupu

Veliki uspjeh za klub iz grada rukometa

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje u EHF Challenge Cupu

S. Mlaćo

Bosna i Hercegovina je dobila još jedno mjesto u Europi završetkom rukometne Premijer lige.

Historijski uspjeh za mali grad na izvoru Vrbasa. MRK Sloga mogao bi klupske stranice historije uljepšati izlaskom na evropsku scenu. Naime, nakon proglašenja i zaključenja Premijer lige gdje je MRK Sloga zauzeo četvrto mjesto i samim tim izborilo nastup u EHF Challenge Cupu, rukovodstvo kluba iz Gornjeg Vakufa -Uskoplja poslalo je prijavu za ovo takmičenje .

S obzirom na tešku finansijsku situaciju u sportu, MRK Sloga se nada pomoći od Vlade SBK/KSB gdje bi izlaskom na evropsku scenu opravdali cijeli dosadašnji trud te predstavili ovaj kanton koji u poslijeratnom periodu nije imao ovakvu priliku za promociju i značaj sporta na najbolji mogući način.

U ponedjeljak rukovodstvo MRK Slga ugostit će i načelnik općine Gornji Vakuf Uskoplje, a očekivati je da uz podršku općine uključi se i ministarstvo kulture i sporta SBK/KSB.

Top Komentari

sport1
??????Sve najbolje u Euro kupu. Sportski pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi