Velika ljubav prema klubu: Ispali iz lige, a onda se oprostili uz stihove kultne pjesme "Grbavica"

Sve je jasno prije posljednjeg kola

Velika ljubav prema klubu: Ispali iz lige, a onda se oprostili uz stihove kultne pjesme "Grbavica"

H. Zilić

Poznato je sve kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše prije posljednjeg kola.

Pored sarajevske Bosne u niži rang će i Sloga iz Gornjeg Vakufa.

MRK Sloga je posljednje četiri sezone igrao sjajno u Premijer ligi BiH, postali su pravi brend, a posebna priča su njihovi navijači koji su skoro svaku utakmicu dvoranu ispunili do posljednjeg mjesta.

Tako će prema najavama biti u posljednjem kolu za vikend protiv Konjuha bez obizra što je ekipa ispala iz društva najboljih.

Ljubav čaršije i navijača prema Slogi je ogromna, a i klub se na zvaničnoj FB stranici zanimljivm statusom oprostio od Premijer lige Bosne i Hercegovine uz stihove kultne pjesme "Grbavica".

"'Ne budi tužna kad čuješ pjesmu
bol sto naša srca mori
jer svaki od nas što pjesmu pjeva
do zadnjeg' se za tebe bori'

Pozivamo sve navijače, simpatizere i prijatelje kluba na posljednju prvenstvenu utakmicu našeg kluba koja će biti odigrana u subotu sa početkom u 18:00h u kojoj igramo protiv ekipe RK Konjuh. Dostojanstveno, uzdignute glave do kraja ćemo odigrati prvenstvo i Final Four KUP-a i završiti sa 4 slavne godine igranja Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Ovim putem čestitamo ekipama Iskre i Gradačca na ostvarenim rezultatima i ostanku u društvu najboljih", stoji u saopštenju kluba iz Gornjeg Vakufa.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Ne budi tužna kad čuješ pjesmu bol sto naša srca mori jer svaki od nas što pjesmu pjeva do zadnjeg' se za tebe...

Posted by MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje on Wednesday, May 18, 2022

Interesantno, Sloga ima još šansu da izbori Evropu bez obzira što su ispali iz lige, a da bi to ostvarili moraju osvojiti Kup BiH gdje su izborili plasman na Final Four.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije