Muratović vodio rukometaše  Veleža do minimalne pobjede

21. kolo rukometne lige Jug

Muratović vodio rukometaše Veleža do minimalne pobjede

Danas je u Mostaru u okviru 21. kola Prve lige Jug za rukometaše odigran susret između RK Velež i RK Sloga. U jednoj odličnoj utakmici, slavili su Rođeni rezultatom 32:31.

 Prvo poluvrijeme su bolje otvorili domaćini, koji u 8.minuti vode 5:3, što je natjeralo goste da pozovu time out. Nakon toga, gosti su bolje zaigrali i vrlo brzo su se vratili u utakmicu. Ostatak prvog poluvremena protekao je u ravnopravnoj igri. Pred sami kraj poluvremena, kod rezultata 14:14, domaćini promašuje tri velike šanse, što su gosti znali iskoristiti, i na odmor odlaze sa vodstvo od 16:14.

 

Drugo pouvrijeme bolje otvaraju domaćini i golovima Muratovića i Krese stižu do izjednačenja, a vrlo brzo golom Halebića i do prednosti, u 38.minuti.

Nakon toga, dolazi do male nervoze na terenu, i par isključenja na obje strane, što je bolje iskoristio domaći tim. Golovima danas fenomenalnog Muratovića, zatim Špuha i Krese, te odbranama Jelovca dolaze do 26:22 desetak minuta prije kraja.

Nakon toga, gosti su pokušali da sustignu Rođene. Imali su priliku u 58.minuti, kod rezultata 31:30. Trener gostiju zove time out, ali to nije pomoglo da iskoriste napad, dok je sa druge strane bio precizan Halebić i golom za 32:30 riješio pitanje pobjednika. U zadnjoj sekundi, Karahodžić postavlja konačnih, 32:31.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kod domaćina, najefikasnije je bio Muratović sa 14 golova, dok je Šapuh dodao 7, i Halebić 5 golova. 

Kod gostiju, Karahodžić je zabio 12 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi