Na krilima sjajnog Omerovića Čelik ubjedljivo savladao Žepče
Zeničani su večeras bili prejaki za goste iz Žepča, koji imaju veoma mal roster kvalitetnih rukometaša, što je na kraju i presudilo u korist domaće ekipe

Prva liga FBiH u rukometu, 12.kolo

Na krilima sjajnog Omerovića Čelik ubjedljivo savladao Žepče

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 12. kola Prve lige FBiH, savladali tim Žepča rezultatom 41:25.

Zeničani su u ovaj duel ušli kao veliki favoriti, a taj status su i opravdali na terenu. Već od početka utakmice domaćini su vodili, a iz minute u minutu povećavali su svoje vodstvo. Mehić je bio nezadrživ za goste, koji nisu mogli zaustaviti ovog sjajnog rukometaša domaće ekipe.

Pred kraj prvog dijela domaćini su se malo opustili, što su gosti kaznili s tri vezana gola u mreži Rijada Polića. Na odmor se otišlo pri rezultatu 18:13 za ekipu Čelika, iako su domaćini većim dijelom prvog dijela imali prednost od osam golova razlike.

U drugom dijelu do izražaja je došao veći izbor kvalitetnih i spremnijih igrača domaće ekipe. Zeničani su se u drugom dijelu razigrali, te do vrha napunili mrežu gostujućeg golmana.

Na kraju je završilo 41:25 (18:13) za ekipu Čelika, kojoj je današnja pobjeda bila deveta u sezoni uz dva poraza.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci današnje utakmice u redovima pobjedničkog sastava briljirao je Jasmin Omerović s 13, te Pašalić i Mehić s po pet golova. U redovima ekipe Žepča jedini raspoloženi za igru bili su Josip Nakić s 10 i Danilo Stanojević sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi