Rizvanović: Gosti imaju nekoliko dobrih pojedinaca, ali mi smo bolja ekipa i moramo pobijediti
U taboru Zeničana ističu da je pobjeda jedini cilj u duelu protiv Žepča, ali da se nijednog trenutka ne smiju opustiti, jer kad god su to uradili izgubili su meč

Rukometaši Čelika dočekuju Žepče

Rizvanović: Gosti imaju nekoliko dobrih pojedinaca, ali mi smo bolja ekipa i moramo pobijediti

D. Kurbegović

Nakon poraza u derbi susretu s Krivajom, 28:27, rukometaši Čelika uspjeli su se vratiti u pobjednički ritam. 

Zeničani su u prošlom kolu u gostima bili bolji od Rudara rezultatom 42:28. Ako žele zadržati ovaj ritam i prvi dio lige završiti u vrhu tabele, onda moraju i u narednom kolu upisati pobjedu. U subotu im u zeničku Arenu stiže ekipa Žepča.

„Kod mene važi jedna deviza: kad god smo podcijenili protivnika, izgubili smo meč. To se u narednoj utakmici ne smije dogoditi. Žepče je solidna ekipa s nekoliko dobrih pojedinaca. Mi smo favoriti u svakom slučaju. Bolja smo ekipa što je realno i moramo pobijediti. Želimo do kraja prvog dijela ostvariti sve pobjede, te ostati u utrci za prvo mjesto", kazao je Seldin Rizvanović trener Zeničana

Za ovaj susret ekipa Zeničani se intezivno pripremaju u Areni, a prema najavama stručnog štaba svi igrači su spremni za naredni duel.

Utakmica 12. kola Prve rukometne lige Federacije BIH , između Čelika i Žepča, igra se 8. decembra u Areni Zenica od 18: 00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi