Nantes uz dosta muke do druge pobjede u prvenstvu

Teške muke za favorita

Nantes uz dosta muke do druge pobjede u prvenstvu

M. Šljivak

Rukometaši Nantesa uz dosta muke su večeras pobijedili Dunkerque (20:19) u 2. kolu francuskog prvenstva.

Jake odbrane igrale su se u ovom meču, a gosti su prikazali jako dobru igru, te su tek u finišu poklekli pred favorizovanim rivalom.

Prvih 30 minuta meča pripalo je Dunkerqueu. Koristili su svaku šansu koja im se pružila i na odmor su otišli sa golom prednosti, 9:10.

Mučili su gosti Nantes i u nastavku. Igralo se gol za gol, ali su domaći rukometaši ipak uspjeli da slome otpor ptovinika u samom finišu.

U periodu od 48. do 53. minute su napravili seriju od 4:0 i po prvi put je Nantes imao tri gola prednosti večeras (18:15).

Iako su bili u zaostatku gostujući tim se nije predavao. Ponovo su došli do minus jedan na ulasku u posljednji minut, ali šansu za izjednačenje nisu iskoristili i Nantes je na kraju upisao pobjedu, drugu u prvenstvu iz dva kola.

Valero Rivera je sa sedam golova predvodio pobjednički tim, Nicolas Tournat je dodao pet, dok je kod Dunkerquea Florian Billant postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi