Ne misli u penziju: Novi angažman Sakiba Omerovića
Omerovića i sa 37 godina izuzetno cijene u Austriji

Neuništivi bek napustio Krems

Ne misli u penziju: Novi angažman Sakiba Omerovića

Kada je na početku sezone odlučio zamrznuti sve poslove u RK Bosna, gdje je pored igračke obavljao ulogu i u omladinskoj školi, iskusni Sakib Omerović mnoge je zaprestio činjenicom da odlazi u Austriju. S njegovih 37 godina, mislili su, napušta i rukomet i sve moguće peripetije, no on nije tako mislio. U Austriju je otišao da produži svoju aktivnu karijeru.

Čovjek koji je najbolje partije pružao prije desetak godina kada je odbrambeni bedem Bosne bio nezamisliv bez njega ni u poznim godina ne prestaje da oduševljava svojom posvećenošću, radom i zalaganjem, pa će nakon samo polusezone napustiti svoj dosadašnji Krems, a od januara će igrati za Union JURI Loeben.

"Zahvaljujem se svima u Kremsu, svim uposlenicima kluba, navijačima, igračima i trenerima. Bilo je lijepo družiti se sa svima. To je klub koji će uvijek ostati u mome srcu. Sada idemo dalje, novi klub, novi izazovi. Samo hrabro i snažno", poručio je poslovično emotivni Omerović.

U Loeben, prvoplasirani tim druge austrijske lige Sakib je došao na insistiranje trenera Damira Đukića.

"Od početka sezone sam tragao za igračem kao što je Omerović. Iako smo poboljšali pokrivenost na više pozicija, Omerovićevo iskustvo i požtvrtvovanost koristit će nam i na treninzima i na utakmicama.", kazao je Đukić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dva metra visoki bivši reprezentativac Bosne sretan je zbog novog angažmana u Gornjoj Štajerskoj. U karijeri je osim za Bosnu igrao za dobojsku Slogu, a u dresu s nacionalnim grbom nastupao je 50 puta.

"Radujem se dolasku ovdje. Union Loeben je klub koji se želi vratiti u elitni razred i ja sam odlučan da svoje znanje i iskustvo stavim u službu tima, kako bi zajedno sa kolegama ostvarili zacrtani cilj", riječi su Omerovića koji je u karijeri svojevremeno igrao čak i u Iraku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi