Ne zavise samo od Sagosena: Sjajni Norvežani razbili i Portugal

EP u rukometu

Ne zavise samo od Sagosena: Sjajni Norvežani razbili i Portugal

E. Škorić

Norveška reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Norvežani su u Trondheimu savladali Portugal sa 34:28 i prenose dva boda u drugi krug, dok je plasman dalje osigurao i Portugal pobjedama nad BiH i Francuskom.

Portugalci su pružili dostojan otpor Norveškoj, posebno u prvom dijelu, no kasnije su pali u "crnu rupu", pa je domaća selekcija na krilima vjernih navijača, razbranjenog golmanskog tandema i razigranih bekova stigla do novog slavlja.

Norveška po svemu prikazanom ima pravo da se nada najsjajnijem odličju, posebno zbog činjenice da je već ispala Francuska, a da bi mogla ispasti i Danska.

Magnus Joendal je postigao sedam golova u pobjedi Norveške, Goeran Johanessen šest, a Sander Sagossen pet golova. Najefikasniji kod Portugala bio je Antonio Arela sa pet golova.

Norveška će u drugom krugu igrati protiv Slovenije, Portugala, Švedske, Islanda i Mađarske/Danske.

Norveška - Portugal 34:28

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Norveška: Saeveraas, Bergerud, Nikolaisen, Sagosen 5, Overjorde, Overby 1, Joendal 7, Bjornsen, Gullerud 2, Johannessen 6, O'Sullivan 3, Tangen, Reinkind 4, Gulliksen, Blonz, Rod 6.

Portugal: Quintana, Gomes, Portela 2, Ferraz 1, Martins 4, Moreira 2, Silva, Salina 3, Borges 3, Branquinho 3, Calvalcanti 2, Arela 5, A. Gomes 2, Frade 1, Magalhaes.

Top Komentari

EdinGR
Neće igrati protiv Portugala jer prenose bodove od njihovog međusobnog duela.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi