Mašić napravio još jedno "čudo" u Turskoj: "Otpisanu" ekipu doveo do opstanka u društvu najboljih

Odlična sezona za bh. trenera

Mašić napravio još jedno "čudo" u Turskoj: "Otpisanu" ekipu doveo do opstanka u društvu najboljih

Haris Zilić

Bh. rukometni trener Nedžad Mašić napravio je još jedan sjajan rezultat u trenerskoj karijeri koju je uspješno godinama gradio u Turskoj.

Ovaj put je napravio malo čudo, ali i dokazao da je riječ o odličnom stručnjaku koji je ne plaši prihvatiti velikih izazova.

Nakon 15 godina trenerskog angažmana u Turskoj i deset različitih klubova u kojima je nizao samo uspjehe, naš trener i bivši selektor ženske rukometne A reprezentacije danas je u Turskoj ispisao još jedan uspjeh u nizu.

Riječ je o ženskoj Super ligi Turske, ekipi Tekirdag Suleyamanpasa A.S. koja je u ovoj sezoni imala jako loš početak gdje nije išlo po planu i programu, ali kada je došao Mašić sve je krenulu u pozitinvom smjeru.

Ekipa se borila za opstanak, a Mašić je uveo u mirnije vode i sada u klubu svi mnogo lakše dišu.

"Obzirom da sam prošle sezone vodio istu ekipu i zauzeo poziciju koju je klub očekivao u decembru mjesecu su me pozvali ponovo da se vratim za Tursku i pomognem im da ostanu u ligi i plasiraju se u završnicu Kupa Turske", rekao je Mašić nakon utakmice i dodao:

Oglasi

"Znao sam da je to još jedan novi izazov u mojoj karijeri, ali rado sam ga i prihvatio. U decembru sam otišao za Tursku i zajedno sa ekipom koja je bila oslabljena mukotrpno radio, trenirao odigrao utakmice i pobjedio tamo gdje smo i trebali, te danas na domaćem terenu osvojio "zlatna" dva boda sa ekipom koja se bori jednako kao i mi i ostao u Super ligi Turske, gdje ćemo u novoj sezoni imati sigurno veće ambicije."

Ovo je veliki uspjeh za ekipu koju predvodi sa klupe naš stručnjak, obzirom da je Turska liga ove godine bila najača do sada.

Savladan je Anadalu Eskisehir rezultatom 31-29 i zagarantovan je opstanak u društvu najboljih za Tekirdag Suleyamanpasa A.S.

Do kraja turskog prvenstva ostalo je još jedno kolo, a nakon toga ide zaslužen odmor. Da li ćemo trenera Mašića gledati u Turskoj naredne sezone ili u nekom rukometnom prvenstvu, saznat ćemo na ljeto jer sada ide zasluženi odmor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti