Kada neznalice vode klub sve je moguće: RK Sloboda smijenio Mašića

Iznenađujući potez

Kada neznalice vode klub sve je moguće: RK Sloboda smijenio Mašića

E. Dindić

Nedžad Mašić više nije trener RK Sloboda, što je vijesti koja je poprilično šokirala sve ljubitelje rukometa u Tuzli ali i šire. 

Kao bomba odjeknula je vijest da su čelnici Slobode smijenili dosadašnjeg šefa struke. Mašiću je uručen otkaz jer OU tuzlanskog kluba danas nije a juče jeste bio zadovoljan rezultatima ekipe sa ovim stručnjakom na čelu.

Ova odluka donijeta je na sastanku koji je skoro završen, no svakako da na kraju krajeva ne treba ni čuditi ovakva amaterska odluka s obzirom da većinu bh. klubova zapravo vode ljudi koji su zalutali u sport. 

Tako će Slobodu u nastavku sezone voditi neki novi trenera, ali se mora reći da se ovaj potez UO Kluba čini nelogičnim s obzirom da je smijenjen trener koji je sa prosječnom ekipom ostvarivao dobre rezultate. Tako je doveo Slobodu i do četvrtfinala Kupa, a u 12 prvenstvenih utakmica upisao je sedam pobjeda, remi i četiri poraza. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako je ovaj potez UO Slobode napravljen 3. januara, već se može okarakterisati kao rukometna glupost godine.

Top Komentari

Terminator
Taman sam pomislio da je Sloboda na pravom putu kad ono krah.
3 2
Lalaland
Ako vam on ne valja onda tko ce drugi. Definitivno najbolji trener u ligi
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi