Nema Ćamile, nema pobjede: Hrvatska je opet izgubila

Novi poraz na Svjetskom prvenstvu

Nema Ćamile, nema pobjede: Hrvatska je opet izgubila

Admin Čaušević

Rukometašice Hrvatske su upisale drugi poraz u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u rukometu. 

Hrvatice su u trećem kolu igrate protiv Japanki, a poslije neizvjesne završnice poražene su rezultatom 26:28.

Poslije prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen (14:14), sredinom drugog dijela izabranice Nenada Šoštarića su imale +3 (22:19), nakon čega je uslijedio pad u igri.

Japanke su napravile serijeu 6:1 te rezultat okrenule u svoju korist, a na kraju su slavile sa dva gola razlike.

Hrvatskoj je ovo drugi poraz u grupnoj fazi, ali zahvaljujući pobjedi nad Paragvajom prošle su u narednu fazu.

Za Hrvatsku u ovom meču zbog koronavirusa nije nastupila ponajbolja igračica Ćamila Mičijević te je to vrlo vjerovatno jedan od razloga poraza.

Najbolja na meču bila je Nakayama iz redova selekcije Jaapana sa devet postignutih golova, dok je Hrvatsku sa šest predvodila Kalaus, Turk je dodala pet golova.

Top Komentari

roki-rokic
****m i vas i Camilu zaboli nas neka stvar za Hrvasku i Kamilu
10 0
Adrian
Hrvatska u svakom sportu ima igrače iz Bih, da ne govorim o muškoj rukometnoj repezentacij gdje pola reprezentacije igrači rodom iz Bih, pa košarka, fudbal, tenis pa evo i odve. Znači mi smo njima, oni bez nas go qurac.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi