Neviđen potez: Njemački prvak iz protesta šalje amatersku ekipu na važan meč

Loewen u velikoj svađi sa EHF-om

Neviđen potez: Njemački prvak iz protesta šalje amatersku ekipu na važan meč

Nesvakidašnja vijest dolazi nam iz rukometa, a u centru pažnje je njemački prvak Rhein-Neckar Loewen koji će, ako se nešto drastično ne promijeni, napraviti potez kakav do sada niko nije uradio.

Loewen je upao u pravu svađu sa EHF-om koji ne želi pomjeriti utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Kielcea, koja je zakazana za 24. mart.

Njemački tim je od EHF-a tražio da pomakne teremin utakmice za dan kasnije, jer je upravo za 24. mart zakazan i veliki ligaški derbi protiv Kiela, koji također igra osminu finala Lige prvaka protiv Pick Szegeda, ali 21. marta.

Nakon što je EHF odbio molbu iz Loewena, njemački klub je poručio kako će na gostovanje u Poljsku poslati svoju amatersku ekipu koja se takmiči u trećoj ligi i koja će, vjerovatno, doživjeti težak poraz od Kielcea.

“Nije nam jasno zašto je EHF tako tvrdoglav po pitanju promjene termina. Utakmicu s Kielom prenosi ARD televizija, to je veliki derbi kojeg će sigurno pratiti više TV-gledalaca nego duel osmine finala Lige prvaka”, rekla je izvršna direktorica Loewena Jennifer Kettemann.

Inače, sukob Rhein-Neckar Loewena i EHF-a traje već neko vrijeme s obzirom da je njemački prvak ove sezone već igrao utakmice Bundeslige i Lige prvaka u samo 24 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti