Nevjerovatna situacija: PPD Zagreb i Nexe Našice za istog rukometaša tvrde da je njihov
Problem je nastao u tome što je Sršen kao igrač Nexea poslan na posudbu u Pick Szeged, a nakon toga otišao je na posudbu u Zagreb gdje igra zaista fantastično.

Članovi HRS-a će donijeti odluku

Nevjerovatna situacija: PPD Zagreb i Nexe Našice za istog rukometaša tvrde da je njihov

Esmer Oštraković

Povremeni reprezentativac Hrvatske, Ivan Sršen, razlog je velike svađe između PPD Zagreba i Nexea.

Sršen je formalno igrač Nexea, a trenutno je na posudbi u Zagrebu, gdje igra sjajno.

Sinoć je u pobjedi Zagreba protiv Sjkernea zabio devet golova, a uvršten je i u najbolju sedmorku kola Lige prvaka prema EHF-u.

Problem je nastao u tome što je Sršen kao igrač Nexea poslan na posudbu u Pick Szeged, a nakon toga otišao je na posudbu u Zagreb gdje igra zaista fantastično. Čelnici Nexea shvatili su da bi mogli izgubiti ovog sjajnog igrača pa ga žele što prije vratiti.

Iako je dogovorena jednogodišnja posudba, Našićani ga žele natrag prije isteka dogovorenog dijela posudbe. Trenutno su prvi u SEHA ligi, a ide im jako dobro u Evropi. Sršen bi im jako dobro došao u sezoni u kojoj će se za naslov prvaka Hrvatske boriti upravo sa Zagrebom.

Kako se klubovi ne mogu dogovoriti šta će biti s njim, odluku će donijeti članovi Registracijskog povjerenstva HRS-a u roku od osam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi