Nezapamćen fijasko Makedonaca!
FOTO: IHF

Katastrofa protiv Egipta

Nezapamćen fijasko Makedonaca!

A. Čaušević

Sjeverna Makedonija se skupila nekoliko dana uoči Svjetskog prvenstva i dobila naknadni poziv nakon odustajanja Češke.

Nakon poraza u prvom kolu od Švedske (32:20), Makedonci su u drugom kolu protiv Egipta doživjeli potpuni fijasko.

Domaćin je slavio s nevjerovatnih 38:19 što je najteži poraz Sjeverne Makedodnije u posljednjih 20-ak godina.

Faraoni su već nakon prvog poluvremena riješili sve kada su imali +14 (20:6) da bi u nastavku dodatno povećali prednost na pomalo nevjerovatnih +19.

Egipćani su odlično rasporedili strijelce, a najefikasniji sa osam bio je Shebib, kod indisponiranih Makedonaca sa tri gola se izdvojio Lazarov. Isto toliko su postigli Markovski i Pesevski.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je bila sigurna protiv Austrije te stigla do nove pobjede 35:28, Portugal nije dozvolio iznenađenje protiv Maroka te je odličnim drugim poluvremenom slavio 33:20. Junak Portuglaca sa devet golova je bio Portela.

Rusija je odigrala sjajan meč protiv favorizovane Slovenije i na kraju upisala pobjedu 31:25. . Odlični s po šest golova bili su Kiselev, Kosorotov i Soroka. Isto toliko je kod Slovenaca postigao Dolenec.

Top Komentari

payron
Ja vas ne kontam nikako dali pratite sport uopste prvo makedonija nije ona vise ko prije i pala je totalno a Egipat svaki put kad gledam sve bolji i bolji pa pogledajte Portugal kako napreduje u rukometu ali sto jes jes velika razlika da izgube ovoliko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi