Ni Quintana nije pomogao: Slovenija pobijedila Portugal i ostala u igri za polufinale

EP u rukometu

Ni Quintana nije pomogao: Slovenija pobijedila Portugal i ostala u igri za polufinale

Edmir Škorić

Slovenci ne gube nadu, još uvijek mogu u polufinale Evropskog prvenstva.

Slovenija je danas nanijela Portugalu i drugi uzastopni poraz (29:24), a sebi zadržala šanse, mada je i dalje u nepovoljnoj situaciji u odnosu na Mađare.

Naime, Slovenija će sad navijati za Švedsku protiv Mađarske, a u zadnjem kolu, koje je na programu sutra, moraju da iznenade superjaku Norvešku, dok Mađarska igra protiv otpisanog Portugala.

Portugal je igrao dobro prvih pola sata današnje utakmice, vodio 15:14 na poluvremenu, ali u nastavku su Slovenci stvorili razliku i na kraju sigurno slavili.

Blaž Janc postigao je sedam, a Borut Mockovsek i Jure Dolenec su dali po šest golova u pobjedi Slovenije, dok je Miha Zarabec postigao četiri. U timu Portugala najbolji je bio Andre Gomes sa šest golova. Sjajni Alfredo Quintana je upisao 15 odbrana, ali nije bilo dovoljno.

Pretposljednje kolo grupe 2 kasnije biti kompletirana mečevima Norveška - Island i Švedska - Mađarska.

Portugal - Slovenija 24:29 (15:14)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Portugal: Quintana 15 odbrana, Gomes, Portela 3, Ferraz, Martins 2, Moreira 1, Silva 1, Salina 2, Borges, Branquinho 1, Cavalcanti, Areia 3, Gomes 6, Antunes 1, Frade 4, Magalhaes.

Slovenija: Ferlin 10 odbrana, Kastelic, Blagotinsek 2, Henigman 1, Janc 7, Dolenec 6, Cingesar 1, Cehte , Kodrin, Zarabec 4, Sostaric, Horzen, Zabić, Ovniček, Bombač 2, Machovsek 6.

Top Komentari

United_HZ
Idemo do polufinala
0 2
RobijasZe
SLOVENCI SILA !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti