Mađarska šokirala Sloveniju i vratila se u igru za polufinale
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo

Mađarska šokirala Sloveniju i vratila se u igru za polufinale

E. Oštraković

Slovenija i Mađarska su odigrale svoju utakmicu drugog kruga, a Mađari su šokirali Slovence i ostvarili pobjedu od 29:28.

Rukometaši Slovenije su u ovoj utakmici bili favoriti, ali je ovom pobjedom Mađarska ostala u igri za prolaz u polufinale.

Nije se činilo u prvom poluvremenu da će Mađarska imati šansu za pobjedu u ovoj utakmici, jer je Slovenija igrala sjajno.

Nakon odigranon prvog dijela susreta, tada sjajni Slovenci su imali prednost od tri razlike, a bilo je 16:13.

Ipak, u drugom poluvremenu, sjajni Mikler je odbranama izluđivao rukometaše Slovenije, te je bio jedan od glavnih "krivaca" za preokret Mađarske.

Sjajnom i hrabrom igrom do kraja Mađarska je uspjela da preokrene rezultat, te je upisala sigurnu pobjedu od 29:28.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mađarsku je uz Miklera do pobjede vodio sjajni pivot Banhidi za kojeg Slovenci nisu imali rješenje, te je postigao devet golova.

Sa druge strane kod Slovenije je najefikasniji bio Jure Dolenec koji je postigao osam golova, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Top Komentari

music.a75
Nije se činilo u prvom poluvremenu da će Slovenija imati šansu za pobjedu u ovoj utakmici, jer je Slovenija igrala sjajno. Dajte nam kakvu golotinju, bolji ste u tome.
1 0
Miko05
Barem pročitajte tekst, prije nego što ga pustite u eter
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi