Slovenci ostali bez kapitena pred drugi krug Eura

Kavtičnik povrijedio list

Slovenci ostali bez kapitena pred drugi krug Eura

Rukometna reprezentacija Slovenije doživjela je težak udarac pred početak drugog kruga Evropskog prvenstva. 

Kapiten ekipe Vida Kavtičnik povrijedio je list na zagrijavanju pred jučerašnji susret protiv Švicarske, a nakon detaljnih provjera zaključeno je da je za njega turnir okončan.

"Nažalost, dogodila mi se potpuno neočekivana povreda. Jako sam razočaran i tužan što neću moći pomoći ekipi u nastavku turnira. Imao sam ogromnu želju igrati u sjajnoj atmosferi na ovom Euru i ostati s ekipom do kraja turnira, ali to se neće dogoditi. Želim Sloveniji sve najbolje i sreću u nastavku Eura. Vjerujem u njih!" kaže ovaj 35-godišnjak.

Slovenci su u drugom krugu u grupi sa Norveškom, Mađarskom, Švedskom, Portugalom i Islandom. Pozitivna stvar za njih je činjenica da iz prvog kruga prenose dva boda.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Oni su u prvoj fazi ostvarili sve pobjede u grupi sa Švedskom, Švicarskom i Poljskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti