Nije mogao gori početak za BiH u kvalifikacijama za EP

Odmah na najteže gostovanje

Nije mogao gori početak za BiH u kvalifikacijama za EP

E. Škorić

Od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj bit će održano rukometno Evropsko prvenstvo, a da bi se tamo našla, selekcija BiH morat će se dobro namučiti.

Nama u novembru počinju kvalifikacije za odlazak na EP, a već na startu čeka nas žestok okršaj sa favorizovanom Njemačkom. Taj meč igra se 4. ili 5. novembra u Njemačkoj, koju ćemo ugostiti u okviru petog kola 29. aprila 2021. godine.

Osim Njemačke, rivali bh. reprezentaciji bit će i Austrija te Estonija. Kvalifikacije će završiti 2. maja 2021. godine utakmicama šestog kola.

Selektor Njemačke Alfred Gislason je za Bosnu i Hercegovinu kazao kako se radi o selekciji s dobrim igračima koja igra tipčni balkanski rukomet.

"Austrija je zaista u usponu što je pokazala i na Evropskom prvenstvu u januaru. Bosna i Hercegovina ima dosta dobrih igrača, najpoznatiji je sigurno izvanredni golman Flensburga Benjamin Burić, igraju tipičan balkanski rukomet. Estoniju ne poznajem kao tim, ali imaju nekoliko igrača iz Bundeslige", kazao je Gislason.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti