Selektor Njemačke izdvojio jednog bh. reprezentativca, BiH vidi kao tipične Balkance

Alfred Gislason reagovao na žrijeb

Selektor Njemačke izdvojio jednog bh. reprezentativca, BiH vidi kao tipične Balkance

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom.

Naredno Evropsko prvenstvo održat će se 2022. godine. Domaćini će biti Slovačka i Mađarska, a svoju kartu za završnu smotru tražit će i rukometni Zmajevi.

S obzirom na održani žrijeb izabranicima Bilala Šumana neće biti lako, ali sigurno je da imaju kvaliteti za plasmana na Euro.

Selektor Njemačke Alfred Gislason je za Bosnu i Hercegovinu kazao kako se radi o selekciji s dobrim igračima koja igra tipčni balkanski rukomet.

"Austrija je zaista u usponu što je pokazala i na Evropskom prvenstvu u januaru. Bosna i Hercegovina ima dosta dobrih igrača, najpoznatiji je sigurno izvanredni golman Flensburga Benjamin Burić, igraju tipičan balkanski rukomet. Estoniju ne poznajem kao tim, ali imaju nekoliko igrača iz Bundeslige", kazao je Gislason.

Na Evropsko prvenstvo će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svake kvalifikacione grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi