Šta Hrvati misle o svom "besmrtnom krvniku" Nikolu Karabatiću najbolje su pokazali poslije poraza

Francuzi su opet bili uspješniji

Šta Hrvati misle o svom "besmrtnom krvniku" Nikolu Karabatiću najbolje su pokazali poslije poraza

A. Čaušević

I nova generacija hrvatskih rukometaša osjetila je poraz od Nikole Karabatića, baš kao i njihovi prethodnici u proteklih 15-ak godina. Francuzi su na startu glavne runde Eura slavili 34:32 te umanjili šanse Hrvatskoj da može do polufinala.

Karabatić je postigao pet golova, prešao je cifru od 290 golova na Evropskim prvenstvima i zauvijek će pamtiti meč protiv Hrvatske na turniru u Njemačkoj.

Naime, ovaj 39-godišnjak je upravo u duelu sa Hrvatima postao najbolji strijelac u historiji kontinentalnih turnira u Evropi što je definitivno ogromno dostignuće.

Tokom meča Karabatić je pokazao veliku želju i htijenje da dođe do pobjede kao da nikad u karijeri ništa nije osvojio što dovoljno govori o njegovom pobjedničkom mentalitetu.

"Ovo bi moglo biti moje posljednje veliko takmičenje, nikad se ne zna", bile su prve riječi "starog vuka" nakon utakmice u Koelnu.

Oglasi

A kako su rukometaši Hrvatske podnijeli poraz od Karabatića? Odgovor je sportski. Bez obzira što im je nanio poraz na kraju meča nije bilo nikakve zle krvi.

Hrvatski rukometaši su s Karabatićem pozdravili sportski, čestitali su jedni drugim na utakmici i sve se na tome završilo. Scene možete pogledati ovdje.

Kada su popularni Kauboji bili u samom vrhu rukometa rivalstvo sa Francuzima i Karabatićem bi obično znalo biti puno tenzija, a posebno se pamte dueli sa Ivanom Balićem.

Međutim, ovaj put sve je prošlo u najboljem mogućem terenu i Hrvati su čestitali jednostavno boljem u večerašnjem duelu.

Sa pobjedom nad Hrvatskom, Francuzi su nastavili s maksimalnim učinkom te su prvi u grupi te plasman u polufinale drže u svojim rukama.

Hrvatska je ostala na jednom bodu, a do kraja glavne runde imaju još tri meča i to protiv Mađarske, Austrije i Islanda. U slučaju tri pobjede mogli bi se nadati polufinalu.

Top Komentari

mujaga13
Madzarske/Njemacke/Island a ne Austrije. O Sportu ovi sa Portal nula
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi