Hrvati nemaju sna zbog ovog čovjeka: Nevjerovatno je šta im radi Karabatić

Igra protiv tri različite generacije

Hrvati nemaju sna zbog ovog čovjeka: Nevjerovatno je šta im radi Karabatić

A. Čaušević

Mnogi Hrvati će za Nikolu Karabatića reći da ne stari jer je nevjerovatan statistički podatak o najboljem rukometašu u historiji, a posebno će ga upmatiti svi ljubitelji rukometa u Hrvatskoj. 

Karabatić ima 39 godina i definitivno zvuči nestvarno da je legendarni Francuz i dalje na velikoj sceni, a da su na drugoj strani Hrvati praktično promijenili tri generacije.

Rukometaš srpsko-hrvatskih korijena je igrao protiv Hrvata kada je ta selekcija nosila nadimak Kauboji koje je predvodio Ivano Balić.

Antologijski su bili dueli Balića i Karabatića koji su uglavnom išli na stranu Francuza, a Hrvate posebno boli poraz na domaćem parketu 2009. godine u finalu Svjetskog prvenstva.

Poslije toga je Karabatić praktično ispratio i generaciju Hrvatske predvođenu Domagojom Duvanjkom i tada Kauboji nisu imali rješenje za čuvenog Francuza.

Sada je na redu da osjeti kako je igrati protiv Karabatića i nova plejada hrvatskih rukometaša kao što su Tin Lučin i Zvonimir Srna.

Oglasi

S obzirom koliko traje Karabatić je prava noćna mora za razne generacije hrvaskih rukometaša i kada se oprosti definitivno će mnogi odahnuti.

Da još uvijek nije za starog gvožđa Karabatić je pokazao i u prvom poluvremenu utakmice Hrvatska - Francuska na Evropskom prvenstvu u Njemčkoj kada je zabio tri gola.

Inače, Francuz je uvijek s dosta respekta govorio o Hrvatskoj iako je uglavnom mečeve sa tom selekcijom završavao sa osmijehom na licu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Tako je bilo i pred duel u Kolenu kada je kazao da će biti jako teško protiv Hrvatske koja ima odličnu podršku te da se očekuje velika borba.

Na parketu i zaista jeste borbeno pošto je odlično prvo poluvrijeme okončano neriješenim rezultatom 18:18.

Top Komentari

Ham0
Kara ih basic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije