Prce: Nismo večeras bili najbolji, ali sreća nas je pogledala i zasluženo idemo na EP

Njaiskusniji bh. reprezentativac

Prce: Nismo večeras bili najbolji, ali sreća nas je pogledala i zasluženo idemo na EP

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na EP naredne godine koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Zmajevi su u posljednjem kolu poraženi od Austrije rezultatom 27:23, ali na EP idemo kao najbolja trećeplasirana selekcija. To će za naše momke biti drugo učešće na smotri najboljih rukometnih selekcija Starog kontinenta.

Poklopili su nam se rezultati u ostalim grupama, prije svega porazi Litvanije, Ukrajine i Švicarske, a na kraju je presudna bila sjajna partija i pobjeda protiv Austrije u Bugojnu.

Nakon meča u Grazu, oglasio se i naš najiskusniji reprezentativac Nikola Prce.

"Toliko puta smo igrali dobro, bili na loptu ili gol do plasmana na velika natjecanja i ostajali praznih ruku. Večeras možda i nismo bili najbolji, ali smo se zasluženo plasirali na EURO. Možda nas je i sreća konačno malo pogledala, ali to ne umanjuje ogroman uloženi trud i napor svih ovih godina. Čestitke momcima i hvala svima na podršci", rekao je Prce.

Pored naše reprezentacije kao trećeplasirane u grupi plasman su izborile Poljska, Litvanija, Ukrajina. Bez plasmana su ostale Švicarska, Grčka, Italija, Kosovo od selekcija koje su zauzele treće mjesto u grupi.

Uz domaćine, selekcije Mađarske i Slovačke, finalista prošlogodišnjeg EP Španije i Hrvatske, te BiH, Litvanije, Ukrajine i Poljske na EP gledat ćemo selekcije Srbije, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije, Češke, Islanda, Portugala, Slovenije, Nizozemske, Norveške, Bjelorusije, Danske, Sjeverne Makedonije, Švedske i Crne Gore.

Top Komentari

zajid08
Tu si upravu Nikola. Treba i nas nekad sreca pogledat.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi