Prce i društvo na Kosovu srušili Borac, Banjalučani za poraz krive Crnogorce
FOTO: Besa Famgas

Prvi meč 3. kola EHF Kupa

Prce i društvo na Kosovu srušili Borac, Banjalučani za poraz krive Crnogorce

Admin Čaušević

Borac je izgubio u prvom susretu 3. kola EHF Kupa od kosovskog tima Besa Famgas 24:22. 

Kosovari su poslije prvog poluvremena imali 15:11, Banjalučanu su uspjeli izjednačiti na 19:19, ali na kraju poslije čudnih sudijskih odluka domaći slave 24:22.

Besu je do pobjede vodio Charalommpos Mallios sa sedam golova, dok je bh. reprezentativac Nikola Prvce postigao pet golova.

Kod bh. prestavnika Marko Lukić je bio najefikasniji sa šest golova, dok je Aleksandar Miličević zabio četiri gola.

Poslije utakmice trener Borca Mirko Mikić je kritikovao suđenje crnogorskog para Bogdan Kaluđerović - Ivan Vujačić.

"Nikada ne komentaršem suđenje. Imali smo svoje šanse, bez obzira na sramotno suđenje crnogorskog para. Ne znam da li ću zbog ovoga dobiti kaznu i ne zanima me to, ali moram reći da je ovo par koji ne zaslužuje da sudi drugu ligu Crne Gore, a kamoli evropsko takmičenje. Ciljano su sudili neke stvari", kazao je Mikić.

Revanš u Banja Luci se igra za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi