RK Gračanica nakon velike drame nanio prvi ovosezonski poraz Borcu

Sjajna utakmica

RK Gračanica nakon velike drame nanio prvi ovosezonski poraz Borcu

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice sinoć su ostvarili pobjedu na domaćem terenu protiv Borca iz Banja Luke u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Do ovog susreta, ekipa Borca je bila maksimalna, ali su večeras u Gračanici kapitulirali po prvi put u ovoj sezoni.

Gračanica je susret otvorila fenomenalno, te su u prvom poluvremenu, apsolutno u svakom segmentu nadigrali ekipu Borca.

Dovoljno govori podatak da su na odmor otišli sa vodstvom od čak sedam golova razlike, a rezultat je bio 17:10.

Ipak, drugo poluvrijeme nije bilo sjajno za Gračanlije. Borac je pokazao zašto je jedna od najboljih ekipa u BiH, te je stigao zaostatak, a u 57. minuti gosti su imali prvo vodstvo od 29:30.

Činilo se tada da će domaća ekipa prokockati sve što su gradili, ali su ipak uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu od 32:31.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac je imao posljednji napad, za remi, ali nisu postigli gol, te je krenulo veliko slavlje u Gračanici.

Do pobjede je Gračanicu vodio Damir Kadrić sa šest postignutih golova, dok je u ekipi Borca najefikasniji bio Aleksandar Miličević sa osam postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi