"Nismo zadovoljni sedmim mjestom, više smo očekivali i u Kupu BiH"

Održana izborna Skupština RK Konjuh

"Nismo zadovoljni sedmim mjestom, više smo očekivali i u Kupu BiH"

S. Mlaćo

Jučer je održana Izvještajno izborna skupština Rukometnog kluba Konjuh Živinice.

 Na dnevnom redu podneseni su izvještaji o radu za period 1.07.2017. do 30.06.2018. godine, a odnose se na rad uprave i stručnih službi, sportski rezultati, finansijsko poslovanje i usvajanje završnog računa.

Također je usvojen i plan rada kluba za period 1.07.2018. do 30.06.2019. godine. Na Skupštini je izabran novi predsjednik Skupštine, a to je dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Almir Šahinpašić.

Jučerašnja sjednica je počela izborom radnog Predsjedništva, u koji su, osim Almira Šahinpšića, izabrani Vedran Labendž i Mihret Husić. Izvještaj o radu uprave podnio je Suad Avdagić. Predsjednik Skupštine Almir Šahinpašić je rekao:

“Podnijeli smo izvještaj o radu svih selekcija kluba. Ističem da nismo u potpunosti zadovoljni osvajanjem sedmog mjesta seniorske ekipe, a više smo očekivali i u Kupu BiH, gdje smo se plasirali među četiri ekipe. U narednoj takmičarskoj godini želimo više postići, mada ćemo imati manji izbor igrača i manje novca. Radimo na podmlađivanju seniorskog sastava, uvodimo podmlađivanje stručnog štaba na čelu sa novim trenerom Tonijem Čolinom, a svakako moramo raditi i na podmlađivanju uprave kluba”, rekao je Šahinpašić.

Potpredsjednik Upravnog odbora RK Konjuh Vedran Labendž je istakao da su postignuti pozitivni finansijski rezultati i da su ispunjene sve obaveze kluba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U Upravni odbor su imenovani i novi članovi, za koje nema sumnje da će dati veliki doprinos funkcionisanju samog kluba.

Poseban akcenat je stavljen na rad sa omladinskim selekcijama, gdje se fokus stavlja na omasovljenje omladinskih pogona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi