Norveška preko Danske do borbe za zlato sa Francuskom

Norveška preko Danske do borbe za zlato sa Francuskom

Adnan Beganović

U finalu Evropskog prvenstva za rukometašice igrat će Norveška i Francuska.

Nakon što je Francuska u prvom polufinalnom meču bila ubjedljiva protiv Hrvatske (30:19), u drugom je Norveška savladala Dansku rezultatom 27:24.

Dankinje su bolje otvorila susret i tokom prvog poluvremena su konstantno bila u prednosti, da bi na odmor otišle pri vodstvu 13:10.

Međutim, u drugom dijelu budi se Norveška i polako stvari postavlja na svoje mjesto. Vrlo brzo dolazi do poravnanja (14:14), a u posljednjih desetak minuta ulazi se pri rezultatu 20:20. U finišu se bolje snalazi favorizirana Norveška koja je na kraju zasluženo slavila 27:24.

Najefikasnije kod Norveške bile su Mork sa šest, te Dale i Oftedal sa po četiri pogotka, dok su kod Danske najefikasnije bila Bidstrup sa sedam pogodaka.

Top Komentari

tuner
A jest mi vise puna kapa Camile i Hrvatske kakav god portal otvorim. Kao da je izmislila.lijek.protiv Covida
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti