Norveška razbila Srbiju i poslala jasnu poruku pred start Eura!

U top su formi

Norveška razbila Srbiju i poslala jasnu poruku pred start Eura!

Rukometaši Norveške razbili su danas Srbiju u prijateljskom susretu pred start Evropskog prvenstva sa 38:28. 

U meču koji je igran u okviru 'Zlatnog kupa' u Francuskoj Srbija je bila konkurentan rival u prvom poluvremenu. Taj period susreta završen je 16:16.

Ipak, u nastavku meča, kako je koji minut odmicao, tako je Norveška igrala sve bolje i bolje, a posebnu razliku napravila je u posljednjih 10 minuta kada je prednost otišla na maksimalnih 10 razlike.

Norveška je ovom pobjedom dala jasno doznanja svima da je u top formi pred start Eura, a prvi rival bit će joj reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Meč između Norveške i BiH igra se već u petak i izabranicima Bilala Šumana sigurno neće biti nimalo lako da naprave iznenađenje. Podsjetimo, prije ovog meča, Norveška je poražena od Danske sa 28:26.

S druge strane, Srbiji je ovo bio drugi vezani poraz na Zlatnom kupu jer je dva dana ranije poražena od Francuske sa 40:26. Ovo je za Orlove bila posljednjaprovjera pred smotru najboljih selekcija Evrope.

Napomenimo još jednom da je danas u jutarnjim satima još jedna reprezentacija iz naše skupine igrala prijateljski meč. To je selekcija Portugala koja je uvjerljivo pobijedila Poljsku, a bilo je 34:27. Do kraja dana na teren će i Francuzi koji igraju protiv Danaca. 

Top Komentari

TIGAR
orlovi rano lete
2 0
Leo
Lako im je protiv male Srbije, hajte kroz nas! ;)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi