Ko će biti najveća prijetnja rukometnim Zmajevima na premijeri?

Prvi meč Evropskog prvenstva protiv Norveške

Ko će biti najveća prijetnja rukometnim Zmajevima na premijeri?

Admin Čaušević

Glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo Norveška je počela porazom od Danske rezultatom 28:26. 

U prijateljskom obračunu dvije skandinavske selekcije najefikasniji u norveškom timu bio je Sander Sagosen sa devet golova.

Sagosen se nalazi u odličnoj formi te će upravo ovaj 24-godišnji centralni bek biti najveća prijetnja izabranicima Bilala Šumana na premijernom meču Eura.

Poslije utakmice rukometaš PSG-a otkrio je trenutno glavnu manu norveške selekcije, a to momenti kad se rezultat lomi.

"Malo smo loši u odlučujućim momentima kao pri rezultatu 25:25, ali na sreću ostala je još sedmica da Evropskog prvenstva", kazao je Sagosen.

Ni selektor Christian Berge nije previše zadovoljan uz opasku da njegovim igračima manjka saradnje na terenu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Nedostaje nam interakcije na terenu. Ostalo je još posla", rekao je Berge.

Suret Norveška - Bosna i Hercegovina igra se u petak, 10. januara. Početak meča je zakazan za 20:30 uz direktan prijenos na BHT 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi