Norvežani očajni: "Taj ne može ništa odbraniti, a sad odigra utakmicu života"

Kapiten reprezentacije Bjornsen

Norvežani očajni: "Taj ne može ništa odbraniti, a sad odigra utakmicu života"

Rukometna reprezentacija Norveške nije uspjela doći do finala Evropskog prvenstva.

U polufinalu Norvežani su zaustavljeni od strane Hrvatske. Nakon dva produžetka Kauboji su ih pobijedili sa 29:28, a gol su zabili u zadnjim sekundama.

Poraz na kraju nije najbolje sjeo domaćinu ovog takmičenja, a posebno je shrvan bio njihov kapiten Kristian Bjornsen koji se čudio bravurama Mateja Ašanina. Ovaj hrvatski golman je odbranio dva sedmerca u produžecima...

"Ovo je prije svega razočaravajuće. Bio je to rat od početka do kraja. Hrvatska je dobro igrala i nametnula svoj ritam, mučili smo se s njihovom obranom", rekao je nakon utakmice kapiten i desno krilo Norveške, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Pored toga, imali su golmana koji je imao svoj dan, što ranije nisam vidio. To je kao neki vic. Golman koji ne može ništa odbraniti odjednom protiv nas igra utakmicu života", poručio je na ne baš sportski način.

Osim Hrvatske, u finalu će se, podsjetimo, naći još Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi