Stadion koji se pretvara u Arenu: Pogledajte gdje se igra završnica Evropskog prvenstva

Stockholm spreman za polufinala i finale

Stadion koji se pretvara u Arenu: Pogledajte gdje se igra završnica Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Evropsko prvenstvo u rukometu nam je ponudilo nekoliko sjajnih mečeva u grupnim fazama, ali tek sada slijedi spektakl okršajima u polufinalu u finalu.

Za titulu prvaka Evrope u švedskom Stochkolmu bore se Norveška, Španija, Hrvatska i Slovenija. Sutra su na rasporedu polufinalne utakmice u kojima se sastaju Hrvatska - Norveška i Španija - Slovenija, dok se finale igra u nedjelju.

Završnica Evropskog prvenstva je u Stochkolmu u Tele2 Areni koja zaista oduzima dah. Naime, riječ je o najmodernijoj areni na svijetu jer se radi o fudbalskom stadionu koji ima pokretni krov.

Kapacitet Tele2 Arene za fudbalske mečeve je 35.000 mjesta, a za koncerte 45.000. Što se tiče dvoranskih sportova tu je kapacitet znatno smanjen i on će iznositi 20.000 mjesta.

Vlasti u Stockholmu nisu štedile novac za izgradnju ovog stadiona, te su uložili čak 250 miliona eura. Stadion je već "pretvoren" u Arenu i pogledajte kako to izgleda pred sutrašnje polufinalne okršaje.

Image

Image

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Image

Prvo polufinale sutra između Hrvatske i Norveške igra se od 18 sati, dok se Španija i Slovenija sastaju u Tele2 Areni u 20:30 sati. Finale se igra u nedjelju od 16:30 sati.

Promo

Top Komentari

United_HZ
Predobar stadion što jest jest
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi