Norvežanke bolje od Angole, Švedska savladala Argentinu

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Norvežanke bolje od Angole, Švedska savladala Argentinu

E. Čaušević

Rukometašice Norveške danas su bez većih problema upisale pobjedu protiv Angole (30:24) u meču četvrtog kola grupne faze Svjetskog prvenstva.

Norveška je nastavila s odličnim igrama i upisala je svoju četvrtu pobjedu kojom je zasjela na prvo mjesto. Rukometašice Norveške su od samog početka uspostavile svoj ritam iako je Angola pružila dobar otpor.

To se posebno odnosi na prvo poluvrijeme jer je Angola bila u egal meču, a na poluvremenu Norveška je vodila samo s jednim golom razlike (13:12). No, već na početku drugog dijela riješeno je pitanje pobjednika.

Norvežanke su zaigrale dosta bolje i riješile meč u svojoj korist, te na kraju slavile sa 30:24. Ovaj tim do pobjede je vodila Arntzen sa šest golova. Norveška je prva u grupi sa osam bodova, dok je Angola pretposljednja sa dva boda.

Laganu pobjedu upisala je i selekcija Švedske koja je sa 30:23 bila bolja od Argentine. Za Šveđanke je ovo bila četvrta pobjeda i dijele prvo mjesto u grupi s Rusijom. Argentina nakon četiri meča ima tri poraza i jedan trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti