Tuga u Hamburgu, Norveška preko Njemačke u veliko finale
Norvežani poslije dvije godine igraju ponovo finale Svjetskog prvenstva, rival će im biti Danska predvođena Mikkelom Hansenom

Norvežani protiv Danske za zlato

Tuga u Hamburgu, Norveška preko Njemačke u veliko finale

E. Škorić

Drugo polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva odigrali su u Hamburgu Njemačka i Norveška, koja je slavila sa 31:25 i pridružila se Danskoj u finalu.

Za razliku od prvog polufinala u kojem su Danci razbili Francuze i prerano riješili pitanje pobjednika, večeras u drugom polufinalu spektakularan rukomet u kojem se pobjednik nije tako rano mogao saznati.

Nijemci na startu dolaze do plus dva (3:1), no onda Norveška prelazi u vodstvo, a ova selekcija na poluvrijeme odlazi sa 14:12.

Norvežani su od sredine prvog dijela držali prednost, a najviše što su imali bilo je u par navrata plus četiri.

Njemačka se dosta mučila u nastavku, no koliko god je i zabijala, Norvežani su ofanzivno nastavili da rade dobar posao i nisu dozvoljavali domaćoj selekciji da napravi potpuni povratak.

U 50. minuti Norveška je vodila sa 25:22, Njemačka imala dva napada da se vrati, no umjesto da nešto domaćin napravi i uhvati posljednji voz, Norvežni na drugoj strani stižu do plus četiri.

Nijemci nikada ne odustaju, nisu ni tada, no jednostavno je bilo preteško danas parirati razigranoj Norveškoj koja je u svim segmentima bila na nivou i zasluženo će igrati veliko finale.

Rod je sa sedam golova predvodio Norvešku, Myrhol je postigao šest, Sagosen također šest, Joendal četiri gola. Gensheimer je postigao sedam pogodaka kod Njemačke, Bohm šest.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U finalu nas čeka spektakl, Mikkel Hansen i njegova Danska s jedne i Norveška predvođena Sagosenom, Myrholom i Joendalom s druge strane.

Meč je zasjenila i teška povreda Roda, koji je večeras bio sigurno ponajbolji igrač na meču i jedan od ključnih za Norvešku.

Top Komentari

dadopd
Ne mogu se stalno na sudije provlaciti.
5 0
payron
sta je tu tuga bas mi je drago bravo Norveska
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi