Oni su ipak iznad svih: Rukometaši Danske su svjetski prvaci!
Dancima je do večeras nedostajalo svjetsko zlato. Imali su dvije evropske i olimpijsku titulu, ali od večeras su i najbolja rukometna reprezentacija svijeta (Foto: EPA)

Razbili Norvešku u finalu

Oni su ipak iznad svih: Rukometaši Danske su svjetski prvaci!

M. Šljivak

Rukometaši Danske novi su prvaci svijeta. Oni su večeras na domaćem parketu u Herningu savladali Norvešku rezultatom 31:22, te su došli do prvog svjetskog zlata u historiji.

Izuzev početna faze meča u kojem je Norveška imala u nekoliko navrata i po gol prednost u ostatku ovog duela Danska je dominirala.

Igrala je domaća selekcija zaista fantastično, posebno u napadačkom dijelu, gdje je izgledalo kao da apsolutno ništa ne mogu promašiti.

Pokušavala je Norveška da odgovori na takvu igru, ali nije uspjela. Razlika je rasla iz minute u minut, a na poluvrijeme se otišlo sa velikih sedam golova prednosti u korist Danske, 18:11.

Ni u nastavku meča Norveška je bila jednostavno nemoćna. Danci su letjeli terenom, protivnika su rastavljali na proste faktore u svim segmentima igre i bilo je nerealno očekivati da Norvežani zaustave Dance.

Naravno i podrška sa tribina je davala dodatnu snagu domaćoj selekciji koja je lagano završila posao u ovom meču i na kraju je osvojila titulu svjetskog prvaka, po prvi put u historiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako je teško bilo koga izdvojiti u fantastičnoj selekciji Danske, Mikkel Hansen je bio najefikasniji sa sedam postignutih pogodaka, dok je kod Norveške Magnus Jondal postigao deset.

Osvajanjem zlata na Svjetskom prvenstvu selekcija Danske je ostvarila i direktan plasman na Olimpijske igre u Tokijo 2020. godine.

Top Komentari

Edin Merlin
Čestitke !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi